hbg

Natuurlijkwijskind

De naam Natuurlijkwijskind zegt al veel over hoe wij naar kinderen kijken. En wat wij volwassenen van hen kunnen leren. De kinderen van deze tijd dragen onnoemlijk veel wijsheid en licht in zich. Ze weten vaak van nature al hoe ze het zouden willen in hun leven. Het is aan ons volwassenen, of we oor hebben voor deze wijsheid. Door kinderen te zien als volwassen zielen in een klein lichaam kun je vaak verrast zijn door uitspraken die kinderen doen. Van belang is dat wij hen horen en serieus nemen. Door door gedrag heen te kijken en ze aan te spreken op dat deel dat "weet" gaan kinderen open en hoeven zich vervolgens niet meer af te zetten, terug te trekken of problematisch gedrag te vertonen.

U kunt zich voorstellen dat, waar er niet geluisterd wordt, kinderen in de knoop komen te zitten. Veel kinderen hebben het moeilijk. Ze voelen een onvermogen om zich nog langer aan te passen (waar wij dat ooit nog wel konden en deden) terwijl dat wel van hen verwacht wordt. Het gevolg daarvan zijn gedragsproblemen zoals: autisme, ADHD, agressie, ADD enz. Door gehoor te geven aan de natuurlijke wijsheid van het kind voelen zij zich begrepen. Wij krijgen dan als volwassenen een prachtige kans om ons bewustzijn te vergroten en om het contact met kinderen te verbeteren en te verdiepen. Dit zal een gezond leven met meer rust, genieten, eenvoud en blijdschap tot gevolg hebben.

Kinderen zoeken naar manieren om ons als volwassenen wakker te maken. Ons te laten kijken naar oude vastgeroeste patronen en manieren van denken over en kijken naar de wereld. Het is tijd om ons bewust te worden! Bewust worden van de enorme druk die wij kinderen opleggen. Dat wij vinden dat er zoveel gepresteerd moet worden; dat je meer moet vertrouwen op het hoofd, dan te doen wat je gevoel je ingeeft en waar je werkelijk naar verlangt. En welke druk leggen wij onszelf daarmee op? Durven wij te kijken hiernaar en ook ons eigen leven meer vanuit rust, ontspanning en intuïtie te leven?

Kinderen kunnen ons, door hun onbevangen kijk op de wereld, helpen!

Onderwijs activiteiten - op zoek naar verbinding

Klank bij onderwijsactiviteiten overzichtpagina 2   

Klankworkshops voor groepen!

Wil je eens ervaren in je groep, klas of team wat klank kan doen? Wat doet het met jou, met de ander, in de groep? Klank laat je ontspannen en bij jezelf te komen. Je kunt je uiten met klank; samenwerken met klank. Via klank kun je veiligheid en vertrouwen ervaren in jezelf en in de groep.
Lees meer ...

gesprekken in de klas   

Gesprekken in de klas, in een groep of in een team.

Wil je eens op een andere manier een gesprek voeren? 
Dan is dit een prachtige, verfrissende, verbindende en doelgerichte manier om het eens heel anders te doen! Het doel van de drie gespreksvormen die ik aanbied is in alle gevallen: verbinden en tot elkaar komen.
Lees meer ...

Zandcirkel   

Natuurworkshops (groepen kinderen vanaf 6 jaar).

Survival vaardigheden leren (hutten bouwen, vuur maken, eten zoeken in de natuur, eten bereiden op een vuurplaats), spelvormen met als doel: verbinding maken met de/je natuur. Je kunt een eenmalige workshop boeken of je boekt een traject met opbouw en verdieping. Prijzen in overleg.
Lees meer ...

Natuur met ouder en kind

4 ochtenden de natuur in met kinderen tot 4 jaar. Samen zijn, liedjes zingen, muziek maken ,verhalen luisteren, spelen, schilderen, hutten bouwen...en elkaar ontmoeten.

Genieten van de natuur en van elkaar. Alles mag er zijn en wat nodig is mag gebeuren.

Locatie: Bokhoven achter het speeltuintje in de Graaf Engelbertstraat. Bij heel slecht weer kunnen we uitwijken naar mijn huis in Bokhoven.

Data: 23 april, 14 mei; 28 mei; 11 juni.

Kosten voor 4 keer zijn 60 euro (een ouder met een kind). Neem je twee kinderen mee dan zijn de kosten 75 euro.

De Doorbraak

zie-doe-kies-436Een hele dag komen wij met een team op school en zorgen voor een dag waarop kinderen kunnen ontdekken dat er veel onderlinge overeenkomsten zijn.

Ze kunnen verbinding voelen met zichzelf, zich gezien voelen in wie ze zijn! Ze kunnen hun hart openen.

En de verbinding voelen met de andere kinderen en de leerkrachten!

Zo'n dag doen wij ook voor volwassenen. Om je hart te openen. Om te voelen wat zo'n dag met je doet. Voel de verbinding met jezelf en met de ander.

Klik hier voor meer informatie over de website van De Doorbraak.

  • 1
  • 2